Sunday, November 27, 2011

TIPS : choose the right FOUNDATION

mula2, anda perlu tahu kulit muka jenis yg mcm mana..adakah liang pori d kulit anda besar dan jelas atau x?

ni contoh kulit dgn large skin pore:


jadi, utk kulit seperti ini, JANGAN sesekali pilih foundation yg akn mbuatkn kulit nmpk terlalu bkilat n shiny.ini kerana ia akn mbuatkn liang roma tersebut nmpk 3X LEBIH BESAR! drpd asal.percayalah! tapi, jika anda menginginkn kulit yg dewy n glowing, all u do is cari this produk :

Za Pore smoother

Ia akn serta merta mngecilkan liang roma d kulit muka anda n buatkn kulit anda lbh smooth n matte.my friends da cuba n dia ckp elok n bbeza sgt dr sblom..sy pon ada beli n cuba tp sy xnmpk lngsng pon beza n sy xbrapa gemar kulit yg matte. so, ia kekal dlm drawer x terpakai.huhu.tp utk kulit yg mmpunyai liang roma yg obvious, dgalakkan pakai benda ni terlebih dahulu..lps pakai ni, baru lah anda boleh guna foundation yg lbh shiny utk mndptkn kulit yg dewy n glowing

kalau sy, sy mmg gunakan krim kecantikan dr safi balqis. krim ini akn mbuatkn kulit nmpk berkilat n shiny..ada yg mngadu ia mbuatkn kulit nmpk spt bmnyak..so, caranya guna foundation yg lbh matte spt Maybelline angelfit then baru lah sapu sedikit krim kcantikan safi balqis ni d kawasan2 yg akn reflect light spt cheekbone, jawline and around ur temple..

utk kulit yg mpunyai LIANG ROMA YG KECIL, boleh pilih foundation yg lbh lightweight n buat kulit nmpk dewy



bagi yang mmpunyai LIANG ROMA YG BESAR, dgalakkn mbeli dn mnggunakan produk yg bg more coverage n buat kulit nmpk lbh matte dn sempurna.STAY AWAY FROM SHINY PRODUCTS AS MUCH AS U CAN


hope this helps!any enquiries just pop it in the comment section below.i'll get to it ASAP (:

2 comments:

  1. this is so useful :D yg ZA tu powder ke cream ek? how much is that. btw love ur blog :)

    ReplyDelete
  2. thx dear..za tu mcm wax..bkn powder n bkn cream..dlm rm30++..tp hr tu sale half price jd rm17.90 je.hehe

    ReplyDelete